Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imnul naţional va fi intonat obligatoriu în anumite situaţii

ro

12 Feb, 2016 23:18 1921 Marime text
În această săptămână, la Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de lege ce aparţine unor membri PSD. Este vorba despre o iniţiativă legislativă ce prevede că legea privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice se completează cu următorul articol:

"Imnul național se intonează pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale, de nivel național, etapele finale, pentru toate categoriile de vârstă".

 
Proiectul de lege, semnat de deputații Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Neacșu, Florin Pâslaru, Florin Iordache și de senatorii Gabriela Firea și Mihai Fifor, are ca obiect de reglementare lărgirea cadrului legal vizând obligativitatea intonării imnului național.
 
Potrivit expunerii de motive, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat Parlamentului amendarea legii.
 

"Imnul național reprezintă un simbol al identității naționale cu influență directă asupra mentalității generale și cu un rol foarte important în formarea și educația copiilor și tinerilor și constituie una din cele mai elevate formule de afirmare și cultivare a sentimentului de mândrie națională bazat pe tradiție, respect al valorilor și excelență. Caracterul educativ al competițiilor sportive poate contribui la întărirea sentimentului de apartenență națională, activitatea sportivă este un real vector de influență, un puternic factor de integrare care contribuie la creșterea coeziunii sociale și naționale, iar o ceremonie la care se intonează imnul național face din eveniment unul solemn", mai spun inițiatorii în expunerea de motive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii