Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laureat al premiului Nobel Imigranţii sunt bine îmbrăcați și poate chiar și mai bogați decât suntem noi

ro

20 Sep, 2015 22:50 1203 Marime text
Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fost președinte al Poloniei, după căderea comunismului, Lech Walesa, a făcut o serie de precizări despre imigranţi, în cadrul unui interviu realizat cu reporterii de la Jerusalem Post.
 
„Este de înțeles de ce Polonia și Europa se tem de acest aflux. Ei vin din locuri unde oamenii sunt decapitați. Ne temem că același lucru ni se va întâmpla și nouă.” „Noi în Polonia avem apartamente mici, salarii mici și pensii mici. Văzându-i pe imigranți la televizor am constatat că arată mai bine decât noi. Sunt bine hrăniți, bine îmbrăcați și poate chiar și mai bogați decât suntem noi”, a ţinut să sublinieze acesta.
 
Lech Walesa a punctat apoi: „Și noi polonezii am fost imigranți în timpul comunismului. Dar indiferent unde am mers, am respectat cultura și legile locului. Acești imigranți sunt altfel. Chiar ajunși la a doua sau a treia generație – uitați-vă la Franța, de exemplu – care au avut parte de educație bună și s-au îmbogățit, tot se întorc împotriva țării gazdă”, a precizat Lech Walesa.
 
Sursa foto: cnn.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii