Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imigranţi ilegali, opriţi la graniţa României

ro

14 Oct, 2016 14:15 2436 Marime text
Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul de marfă al unui camion încărcat cu produse de curăţat, şapte cetăţeni turci şi doi sirieni care intenţionau să intre ilegal în ţară prin Vama Giurgiu. În Timiş, poliţiştii de frontieră au depistat, la frontiera cu Serbia, o familie din Liban, soţ şi soţie, care încercau să intre ilegal în România, pe jos.

Joi, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc Hasan A., în vârstă de 45 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse de curăţat din Turcia pentru o societate comercială din Polonia.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea şi verificarea compartimentului marfă, ocazie cu care, în interiorul acestuia, deasupra sacilor cu marfă, au fost depistate nouă persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a constatat că bărbaţii, cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani, sunt cetăţeni turci şi sirieni, iar şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestora în compartimentul marfă al autocamionului.

Conform  protocolului româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migranţii au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Tot joi, în jurul orei 08.40, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – ITPF Timişoara au depistat două persoane de origine afro-asiatică, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, la marginea localităţii de frontieră Comloşu Mare.

Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit că migranţii, soţ şi soţie, cu vârste de 25 respectiv 20 de ani, sunt din Liban. Aceştia au declarat că au trecut frontiera, pe jos, din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Femeia era însărcinată în luna a opta şi acuza probleme de sănătate (epuizare fizică şi uşoară hipotermie) fapt pentru care poliţiştii de frontieră au solicitat ambulanţa, care a preluat-o şi transportat-o la spitalul din localitatea Jimbolia, pentru investigaţii de specialitate.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală pentru săvîrşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată urmând a fi anunţate şi autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii