Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcută, retrase de la comercializare

ro

13 Jul, 2012 15:13 1020 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întreprins, alături de reprezentanţi ai Gărzii Financiare Constanţa, respectiv lucrători vamali, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, confiscând articole de îmbrăcămite şi încălţămite în valoare de peste 765.000 lei.

În data de 12.07.2012, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.P.F. Constanţa Sud Agigea au controlat un container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, încărcat cu 2.796 perechi de încălţăminte sport pentru femei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 750.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

În aceeaşi zi, pe raza staţiunii Mamaia, o echipă mixtă formată din lucrători ai Gărzii de Coastă şi ai Gărzii Financiare a verificat două societăţi comerciale despre care existau indicii că oferă spre comercializare articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute.

Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării 114 articole, cu o valoare de aproximativ 15.100 lei dacă ar fi fost originale.

Pe numele administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean chinez, unul armean şi doi români, au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii