Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini şocante. Incendiu violent în larg. O navă port-container a fost cuprinsă de flăcări. Unul dintre marinarii salvaţi a decedat (galerie foto)

ro

08 Mar, 2018 16:20 3365 Marime text
Informaţii noi despre incendiul violent ce a cuprins nava Maersk Honam, sub pavilion Singapore, la bordul căreia se afla şi un marinar român. Incendiul s-a produs în Oceanul Indian/Marea Arabiei la 900 de mile de Salalah/Omana. Nava a plecat din Singapore către canalul Suez Incendiul este încă în desfăşurare şi există temeri de poluare.
 
Din păcate, unul dintre cei 23 de navigatori salvaţi, din Thailanda, a decedat din cauza rănilor suferite. Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, incendiul încă nu s-a propagat către suprastructură, partea din pupă şi castel.
 
Vremea este bună şi nava se deplasează uşor în derivă către sud. Instalaţiile electrice funcţionează, ceea ce se dovedeşte a fi adevărat pentru că AIS încă dă date despre poziţia navei. Suprastructura navei nu este afectată şi mare parte a navei era încă intactă la ora 07:00 UTC. Trei alte nave port container sunt în imediata apropiere dar deocamdată nu au sosit navele de salvare. Dacă focul nu se va extinde către pupa iar corpul navei va rămâne intact, sunt şanse mari ca nava să fie remorcată spre zona de coastă şi salvată” – au mai precizat reprezentanţii SLN.
 
Reamintim că, un incendiu de amploare a cuprins una dintre cele mai mari şi mai moderne nave port container, Maersk Honam, sub pavilion Singapore, la bordul căreia se afla şi un marinar român. Incendiul s-a produs în Oceanul Indian/Marea Arabiei la 900 de mile de Salalah/Omana. Nava a plecat din Singapore către canalul Suez Incendiul este încă în desfăşurare şi există temeri de poluare.

Fotografiile sunt obtinute de editorialistul Nicolae Torckhin cel mai probabil, facute de Garda de Coasta din India.

Citeşte şi: 

Incendiu violent în larg. Una dintre cele mai mari şi mai moderne nave port-container a fost cuprinsă de flăcări. Un marinar român, la bordul navei

Incendiu devastator pe mare. O persoană dispărută. Un marinar român printre supravieţuitori

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii