Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini inedite de la evenimentul „Olăritul - tradiţie şi contemporaneitate” organizat de Muzeul de Artă Populară din Constanţa

ro

24 Jul, 2015 08:13 4866 Marime text
Muzeul de Artă Populară Constanţa găzduieşte, în perioada 23-25 iulie, evenimentul „Olăritul - tradiţie şi contemporaneitate”. Situat la graniţa dintre artă şi meşteşug, olăritul, o ocupaţie prin care, din cele mai vechi timpuri, pământul, apa şi focul au prins suflet în mâinile românilor, fascinează şi astăzi. Se numără, de altfel, printre puţinele meşteşuguri populare care încă mai păstrează tehnica, materialele şi cromatica moştenite din vechime. Fapt pentru care, în centrele de olărit actuale, lutul este încă frământat şi modelat la roata olarului, arderea se face în cuptoare de olar, iar instrumentele folosite pentru decorare sunt cele tradiţionale.
Prin organizarea evenimentului „Olăritul - tradiţie şi contemporaneitate”, Muzeul de Artă Populară Constanţa îşi propune prezentarea evoluţiei meşteşugului, în câteva din centrele de olărit de pe teritoriul României, cu ajutorul unor invitaţi care menţin cu pasiune, într-o eră modernă, meşteşugul olăritului.

Obiectele se remarcă prin caracterul decorativ, smalțul de bună calitate şi motivele specifice zonei, dintre care amintim ciorchinele de struguri şi steaua.



Sursa foto: Facebook Muzeul de Artă Populară Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii