Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini impresionnate. Cum arată interiorul Palatului Episcopal din Oradea după incendiul de sâmbătă. Ce mesaj au transmis autoritățile (galerie foto)

ro

27 Aug, 2018 14:47 1748 Marime text
Prefectura județului Bihor a făcut publice pe pagina de Facebook imagini din interiorul Palatului Episcopal afectat de incendiul din seara de 25.08.2018. 
 

”Gândurile și rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către Episcopia Greco-Catolică. După cum credem că toată lumea a văzut, un incendiu devastator a afectat în seara trecută una dintre bijuteriile arhitecturale ale Oradiei - Palatul Episcopal. Clădirea a fost grav afectată și în ciuda acestui incident extrem de provocator, răspunsul și profesionalismul pompierilor din cadrul ISU - Crișana a fost excepțional, aceștia reușind să prevină răspândirea incediului la parterul Palatului și în clădirile învecinate” - au transmis reprezentanții Prefecturii Bihor. .

 
Peste 100 pompieri militari au participat la operațiunea din seara de 25 august, cu 12 autospeciale dintre care 2 de intervenție la înălțime.

”Curajul și promptitudinea pompierilor militari ne îndatorează să le mulțumim și să îi felicităm. Cel mai important este că nu au fost victime iar faptul că s-a reușit ca un incendiu de asemenea dimensiuni să fie izolat este exclusiv rezultatul modului exemplar în care au acționat pompierii.
 
Considerăm că nu ar fi de folos să speculăm în spațiul public pe tema cauzei incendiului. Există o anchetă în curs și vă asigurăm că toate ipotezele sunt luate în considerare, urmând ca în cel mai scurt timp să avem date oficiale despre ce ar fi putut cauza această tragedie.
 
În final, ținem să menționăm că este încurajatoare generozitatea orădenilor care se reunesc în aceste momente pentru a-i ajuta pe cei afectați de acest eveniment tragic, prin campania de strângere de fonduri la care vom adera și noi și unde vom invita de asemenea toate instituțiile deconcentrate pe care le coordonăm să se implice. Facem apel de asemenea la cetățenii municipiului Oradea și nu numai, să se implice financiar, atât cât pot, în acest act de normalitate, fiind datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că acest monument de care eram cu toții atașați va renaște și străluci din nou în Piața Unirii” - au mai transmis autoritățile.

Sursa foto: Facebook/Instituția Prefectului Bihor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii