Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini impresionante. Nava școală Mircea a tranzitat Canalul Corint, pentru a doua oară în câteva luni (galerie foto-video)

ro

28 Aug, 2018 10:57 4123 Marime text
Nava Școală „Mircea" a plecat pe 20 august în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie de anul acesta! Astfel, în perioada 20 august – 20 septembrie, bricul continuă tradiţia premierelor, având la bord, în frunte cu comandantul, cdor. Mircea Târhoacă şi comandantul de marş, cdor. Gabriel Moise, pe lângă studenţii Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, şi cadeţi din Marea Britanie, precum şi din Ucraina, Turcia, Bulgaria, Polonia, Germania şi China.

În timpul marșului de instrucție tranzitarea canalului Corint a fost unul din momentele mult aşteptate de cadeţi poate cu mai mult interes decât trecerea prin Bosfor. De către cadeţi dar nu neapărat şi de către echipaj care se află deja la a doua traversare din vara aceasta, este adevărat acum în sens invers, din Marea Egee spre Marea Ionică.

”După decenii întregi în care N.Ş.Mircea nu a avut oportunitatea să-l traverseze iată că anul acesta s-a reuşit „dubla”. Oricum, frumuseţea locului nu poate fi negată. Foarte pe scurt, pentru cei care nu ştiu sau nu au timp să caute pe internet, Canalul Corint este un canal artificial care taie istmul Corint şi leagă Golful Saronic din Marea Egee de Golful Corint din Marea Ionică şi practic separă Peloponezul de restul Greciei continentale.
Canalul are 6,3 kilometri lungime iar noi l-am parcurs în aproximativ 45 de minute. Intrăm într-un canal foarte îngust cu lăţimea de 21 de metri (destul de puţin pentru o navă ca a noastră, de altfel pentru evitarea oricăror posibile incidente bărcile au fost retrase din exteriorul bordajului) şi cu pereţi aproape verticali săpaţi în piatră, cu straturile geologice clar vizibile şi înalţi de peste 50-60 de metri. Nava noastră are înălţimea maximă de 45 de metri iar la trecerea pe sub cele câteva poduri de deasupra canalului rămânea o distanţă confortabilă. Am navigat cu motor, fără a fi remorcaţi, pe o apă limpede, uşor verzuie, care are o adâncime maximă de opt metri. Trecerea pe lângă pereţii de stâncă la o distanţă atât de mică încât aveai impresia că îi poţi atinge cu mâna sau vegetaţia şi copacii din zonele mai joase din ambele borduri au rămas în memorie drept fundaluri incredibile pentru velierul nostru. Fotografiile şi filmările vorbesc de la sine” - se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Academiei Navale Române..



Sursa foto-video: Facebook/Academia Navală Mircea cel Bătrân
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii