Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de pe nava USS Ross, întâmpinată de un avion de vânătoare rusesc după plecarea din Portul Constanţa (video)

ro

01 Jun, 2015 23:22 2072 Marime text
 
Marina americană a făcut publice imagini video filmate de pe nava USS Ross, ce surprind momentul în care distrugătorul american este întâmpinat de un avion de vânătoare de tip Su-24 trimis de marina rusă. Avionul de vânătoare nu purta armanent. Distrugătorul USS Ross a fost trimis în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale, în cadrul misiunilor NATO de patrulare decise după ce Rusia a anexat Crimeea şi s-a implicat în războiul din estul Ucrainei. Pentagonul a negat informaţiile pe surse din presă rusă potrivit cărora distrugătorul USS Ross ar fi intrat în apele teritoriale ruse după plecarea din Portul Constanţa. Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării din SUA a declarat că USS Ross a respectat Convenţia de la Montreux (prevede că navele militare sub pavilion străin pot staţiona 21 de zile consecutiv în apele internaţionale ale Marii Negre).
Mai mult, forţele navale americane au negat aceste informaţiile părţii ruse într-un comunicat, precizând că nava s-a aflat tot timpul în apele internaţionale şi că nu şi-a schimbat niciun moment cursul. De asemenea, forţele navale americane precizează că echipajul a observat avioanele Suhoi în timpul operaţiunilor de rutină, dar că nu a interacţionat cu acestea, iar membrii echipajului s-au comportat profesionist.
Distrugătorul USS Ross este echipat cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer RÎM-156 SM-2 şi rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.
Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii