Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imaginea podului de la Cernavodă, pe aversul monedei din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic România - SUA

ro

06 Jul, 2017 12:19 5962 Marime text
Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul BNR, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al instituţiei bancare.
 
Potrivit sursei citate, aversul monedei prezintă imaginea Podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării şi a parteneriatului, inscripţia „Romania”, stema României, valoarea nominală „100 lei” și anul de emisiune „2017”.

Reversul monedei redă o reprezentare parţială a Statuii Libertăţii de la New York şi inscripția ,,Parteneriatul strategic România - Statele Unite ale Americii - 1997“.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:
  • Valoare nominală: 100 lei
  • Metal: aur
  • Titlu: 900‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 21 mm
  • Greutate: 6,452 g
  • Calitate: proof
  • Cant: zimțat
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent sunt însoţite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, se mai precizează în comunicat.

Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate este de 1.685,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul României.
 
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Moneda a fost lansată de Banca Naţională a României de Ziua Naţională a SUA.
 
Sursa foto: Facebook (US Embassy Bucharest)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii