Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imaginea actuală a Deltei Dunării, expusă la Parlamentul European(Foto)

ro

02 Feb, 2011 23:09 1681 Marime text

poza_1_1_338265_76504400.jpgZiua Internaţională a Zonelor Umede aduce din nou în atenţia publicului Delta Dunării, cea mai mare zonă umedă naturală a Europei şi, totodată, cea mai bogată în biodiversitate. Intre 1 şi 3 februarie, Parlamentul European găzduieşte expoziţia de fotografie „Delta Dunării, paradisul în pericol", o iniţiativă a europarlementarului Daciana Sârbu, împreună cu Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi WWF.

Prin intermediul evenimentului, organizatorii amintesc publicului că Delta Dunării este o valoare naturală a Europei şi totodată a patrimoniului natural universal , nu doar o chestiune financiară, care implică România şi Ucraina.

În ultimii 20 de ani, greşelile din vremea comunismului (lucrări de desecare şi îndiguire, pentru practicarea agriculturii intensive, care au scos din circuitul natural 20% din zonele umede) nu au fost reparate, lucru care a afectat nu doar natura, ci şi comunităţile locale, transmite WWF, într-un comunicat de presă. În prezent, mai bine de 50 000 de hectare - foste lacuri şi canale desecate ce au fost date în concesiune anumitor companii şi investitori din exteriorul Deltei, care nu aduc niciun beneficiu pentru oamenii din zonă sau pentru natură- pot fi redate Deltei prin lucrări de reconstrucţie ecologică.

"Am fost unul dintre iniţiatorii declaraţiei scrise care cerea, practic, forurilor europene să creeze o strategie dedicată Dunării şi Deltei, iar ulterior chiar am invitat două comisii europarlamentare (de Mediu şi Dezvoltare regională) la Tulcea, ca să vadă, la faţa locului, frumuseţea care trebuie protejată. Acum am adus imaginea aceleiaşi frumuseţi, dar şi a pericolelor care o ameninţă, chiar la Bruxelles, sub ochii instituţiilor europene. Sper ca semnalul nostru să fie înţeles", a declarat Daciana Sârbu, MEP, membru în Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Alimentară a Parlamentului European.

Citeste mai mult si despre acest subiect si vezi mai multe imagini pe realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii