Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iliescu, huiduit de membrii Asociației 21 Decembrie 1989

ro

27 Feb, 2016 17:25 1658 Marime text
 
Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, a scos astăzi oamenii în stradă. Zeci de membri ai Asociației s-au strâns pe trotuarul din fața sediului organizației de pe strada Batiștei, nemulțumiți că își vor pierde sediul. Ei au scandat lozinci împotriva fostului președinte Ion Iliescu, considerându-l vinovat de moartea tinerilor care au ieșit în stradă la Revoluția din '89.
 

"În această săptămână ne-a umilit și l-am invitat la ședința Adunării Generale Ordinare și nu a venit. Deci, mergem noi până la el. (...) A umilit o țară întreagă, nu pe noi, pe noi ne-a umilit permanent 26 de ani, dar să îi umilească și pe morți asta nu acceptăm și mergem până la domnia sa (n.r. — Ion Iliescu) ", a spus Mărieș, în fața sediului asociației, potrivit Agerpres.

 
Potrivit unui comunicat de presă al Asociației 21 Decembrie 1989, sediul acesteia a fost executat în această săptămână, iar Adunarea Generală Ordinară a fost convocată astăzi pe trotuarul din fața sediului Asociației, întrucât Statutul organizației și OUG 26/2000 privind organizarea și funcționarea asociațiilor și fundațiilor nu permit schimbarea datei, orei și locului desfășurării unei adunări generale.
 
Consiliul Director al Asociației 21 Decembrie 1989 i-a invitat pe Ion Iliescu și Petre Roman să participe la lucrările Adunării Generale Ordinare. Potrivit lui Mărieș, cei doi invitați ar fi avut ocazia să susțină ”prelegeri cu privire la deciziile pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în Dosarele referitoare la perioada infracțională decembrie 1989 — iunie 1990”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii