Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ikea va deschide magazin în Constanţa

ro

04 Aug, 2011 22:12 17374 Marime text
Studiile făcute de IKEA referitoare la oportunităţile de a investi într-o nouă unitate în România se află pe ultima sută de metri. Compania are în vedere 20 de criterii după care face selecţia finală, printre acestea numărându-se densitatea populaţiei, nivelul mediu al veniturilor,influenţele culturale,distribuţia populaţiei pe vârste şi nivelul educaţiei. „Am bifat aproape toate punctele", a declarat Cornel Oprişan, retail manager Ikea România. Potrivit acestuia, locaţiile pentru care există discuţii sunt situate în Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti, iar cel mai probabil lucrările vor începe anul viitor.

„Vom deschide un nou magazin atunci când piaţa din România va fi pregătită pentru un al doilea magazin IKEA. Nu ne grăbim. Lucrările la o unitate de asemenea amploare durează aproximativ un an jumătate, or să deschidem peste un an jumate nu este rău deloc. Chiar ar fi foarte bine", mai spune Oprişan.Investiţiile necesare pentru construirea unei unităţi IKEA pot varia între 15 şi 25 de milioane de euro.

Managerul IKEA susţine că planul de extindere a retailerului se întinde pe o perioadă de 10 ani, timp în care vor fi inaugurate secvenţial, toate cele 5 magazine, situate în oraşele menţionate anterior.

Oprişan a afirmat că vânzările IKEA România din actualul an de catalog, care se încheie la sfârşitul lunii august, sunt în creştere faţă de anul precedent, fără să ofere detalii.Gamele de produse cu cele mai mari vânzări din acest an sunt articolele pentru dormitoare, bucătării şi living, care au crescut în volum cu 22%.Oprişan a adăugat că nu au fost înregistrate scăderi pentru niciuna din gamele de produse.

IKEA România are un portofoliu de 9.500 de articole, iar 8% dintre acestea sunt furnizate de 40 de firme româneşti. Retailerul a lansat joi noul catalog de produse, valabil de la 1 septembrie 2011 până la 31 august 2012.

Grupul suedez a deschis în 2007 magazinul din România, situat în nordul Bucureştiului. Centrul comercial a avut în anul de catalog 2010, respectiv 1 septembrie 2009 - 31 august 2010, vânzări de 327,4 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară anterioară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii