Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU. De astăzi încep exerciţiile pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației în judeţul Constanţa

ro

02 Aug, 2017 07:41 1624 Marime text

Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă (IGSU) anunţă că va desfășura lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
 
Potrivit comunicatului de presă emis de IGSU, în toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Sirenele de alarmare publică vor fi acţionate începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00.

Simulările vor începe astăzi și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat dar și a celor cu acționare locală. 
 
Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean şi au ca scop îmbunătățirea modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

IGSU atenţionează cetăţenii de viitoarele inconveniente şi îi asigură că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

În județul Constanta verificarea mijloacelor de înștiințare/alarmate se va face în: Constanța, Mangalia, Medgidia, Murfatlar, Cernavodă, Eforie, Hârșova, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, Băneasa, Adamclisi şi Agigea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BARZALE STEFAN 02 Aug, 2017 18:46 sa fim seriosi,igsu se joaca cu noi ,in caz real de atac ,unde te duci ,stie populatia unde sunt amplasate adaposturile si acopera toata populatia constantei,eu personal nu cred asta.incearca sa-si justifice salariile uriase.barzale