Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:22 26 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR. 374 de persoane căutate de autorităţile române, identificate de partenerii din statele Schengen

ro

16 Dec, 2017 17:56 1266 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 745 de persoane, 124 de autovehicule și 50 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 8 - 15 decembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 371 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 123 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 31 de documente și au fost identificate 91 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 374 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 37 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 8 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 33 de autovehicule și 19 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii