Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR. 112 de persoane, puse sub supraveghere judiciară în această săptămână

ro

03 Dec, 2017 20:40 722 Marime text
Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.      

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 112 persoane şi au fost înregistrate 7 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 24 – 29 noiembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 112 persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 15 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 97 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 29 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, în câte 10 cazuri, măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestarea preventivă, respectiv cu măsura condamnării cu executare, iar în 4 situații cu măsura condamnării cu suspendare.

De asemenea, în 3 cazuri, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu cea a arestării preventive, iar în câte o situație cu măsura condamnării cu executare, respectiv cu măsura condamnării cu suspendare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii