Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igaş DGPI va fi reorganizată, iar la inspectoratele de frontiera vor fi schimbări

ro

16 Feb, 2011 18:38 2568 Marime text

traian_igas.jpgDirectia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) va fi reorganizata, deoarece nu este "suficient de eficienta", a declarat, miercuri, dupa audierile de la Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, potrivit Agerpres.

"Categoric ca ma gandesc la o reorganizare a acestui serviciu (n.r. DGIPI). Nu este suficient de eficient in momentul de fata si de aici va incepe toata munca", a spus Igas.

El a subliniat ca, asa cum si-a propus, MAI si structurile din subordinea sa vor fi reorganizate pentru a fi "reasezate pe alte principii si pe alte coordonate in comparatie cu ce a fost pana acum".

Ministrul Igas a mai precizat ca fiecare inspectorat judetean al Politiei de frontiera va fi supus evaluarilor, incepand cu aceasta saptamana, urmand sa aiba loc schimbari in cazurile in care se impun.

La randul sau, presedintele Comisiei de aparare, Costica Canacheu, a aratat ca, in prezent, Ministerul de Interne lucreaza la reorganizarea institutiei si ca in semestrul al doilea al anului 2011 se intrevede reducerea a 4.000-5.000 de posturi.

Potrivit acestuia, ministrul a prezentat comisiei reorganizarea Politiei si Jandarmeriei in mediul rural.

"Ni s-a spus ca vor fi concentrate fortele de politie si jandarmerie in centre care sa nu mai tina de fiecare localitate, in functie de statisticile legate de infractionalitate, in functie de numarul populatiei din zona respectiva se vor organiza centre intarite in sensul de sedii. Vor activa impreuna politisti din mai multe localitati, asigurandu-se astfel personal pentru prezenta continua in teren, pentru patrulare si asigurandu-se resurse pentru aceasta patrulare in teren", a explicat Canacheu.

El a aratat ca la sedinta comisiei s-a stabilit ca in fiecare saptamana acest for legislativ sa aiba intalniri cu reprezentanti ai Ministerului de Interne.


Deputatul a adaugat ca saptamanal comisia va primi rapoarte legate de desfasurarea activitatii si a reorganizarii ministerului.

Sursa: hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • politia uniunii europene 29 Apr, 2011 12:24 politistii din mediul rural doresc sa munceasca in romania la fel ca si colegii din ue in echipa si nu singuri pe timp de noapte de aceea apar ultrage si nemunca sefii sa i sprijine nu numai sai controleze si sanctioneze.sunt foarte multe functii de sefi si prea multe functii de ofiteri ditamai comisari sefi la 30 - 35 de ani,trebuie reduse 60 la suta din aceste functii de ofiteri,trebuie scosi din birou la patrulare si constatare,multi nu stiu ce este o contraventie nu au finalizat un dosar penal,habar nu au de munca de politie,dar sunt mari ofiteri si trebuie respectati chiar daca nu muncesc,fac numai semnaturi pe acte,multi nu au scoala de ofiteri politie,trebuie schimbata legea politiei si reducerea numarului de ofiteri intrucat falimenteaza bugetul inutil.