Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua de la Austria preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ce mesaj a transmis președintele Iohannis

ro

21 Dec, 2018 14:34 1128 Marime text
România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la Austria, un partener serios şi bun, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, citat de Agerpres.ro

"Este un moment simbolic pentru România şi ne bucurăm de faptul că preluăm această preşedinţie de la un partener atât de serios şi bun cum este Austria", a spus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz.


El a subliniat coordonarea instituţională foarte bună şi sprijinul oferit de Austria pentru realizarea unei tranziţii eficiente la preşedinţia Consiliului UE.

Şeful statului român a salutat rezultatele obţinute de Austria în timpul mandatului la preşedinţia Consiliului UE.

"L-am asigurat pe domnul cancelar de toată deschiderea şi angajamentul României de a continua aceste eforturi la nivel european", a precizat Iohannis.


Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul austriac, Sebastian Kurz.

Vizita oficialului austriac în România are loc în contextul în care, începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua de la Austria preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii