Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ restituie DNA dosarul în care Liviu Tudose e judecat pentru corupție

ro

06 Oct, 2016 14:13 1401 Marime text
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au dispus restituirea la DNA a dosarului în care procurorul Liviu Tudose, fost șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, dar și alți foști șefi din Poliție și Parchete au fost trimiși în judecată alături de deputatul Sebastian Ghiță pentru fapte de corupție.

Astfel, conform deciziei ÎCCJ, s-a dispus restituirea cauzei în vederea remedierii neregularităților constatate cu privire la utilizarea în mod nelegal a unei declarații pe care inculpatul Liviu Mihail Tudose a dat-o în calitate de martor.

„În temeiul art. 346 alin. 3 lit. a C.pr. penală, dispune restituirea cauzei la Parchet în vederea remedierii neregularităților constatate, în sensul stabilirii limitelor și obiectului judecății în ceea ce-l privește pe inculpatul Tudose Liviu Mihail în raport de utilizarea în mod nelegal în conținutul ordonanței nr. 308/P/2015 din 21.03.2016, prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru săvârșirea infracțiunii de 'folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații', prevăzută de art.12 lit. b teza a II-a din Legea 78/2000, a declarației dată de acesta în calitate de martor la data de 2.03.2016, declarație exclusă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din data de 26 septembrie 2016 și neadusă la îndeplinire de Ministerul Public”, se arată în decizia postată pe site-ul ÎCCJ.
Decizia instanței supreme poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Amintim că Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii