Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ Medicii din spitale au calitatea de funcţionari publici

ro

03 Dec, 2014 17:27 2073 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis astăzi că un medic angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate are calitatea de funcționar public, în consecință el poate fi inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție, relatează Agerpres. Instanța supremă a dat această decizie, după ce a fost sesizată de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru rezolvarea unei probleme de drept într-un dosar penal, în care un medic chirurg a fost trimis în judecată pentru luare de mită.
 
Potrivit art. 175 alin.1 lit. b teza a-ll-a din Codul penal, "Funcționarul public exercită o funcție de demnitate publică sau o funcție publică de orice natură".
 
Decizia este obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României.
 
În luna ianuarie 2014, Curtea Constituțională a României a declarat ca fiind neconstituțională Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative (actualul Codul penal și noul Cod penal).
 
Prin acea lege, din categoria funcționarilor publici și a funcționarilor erau înlăturați președintele României, deputații și senatorii, precum și persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale și care nu sunt finanțate de la bugetul de stat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii