Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ a hotărât! Fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean și Mihai Rotaru, arestați preventiv

ro

28 Nov, 2015 16:46 2290 Marime text
 
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis astăzi cererea DNA de arestare preventivă a șapte persoane.
 
Printre acestea se numără Crinuța Dumitrean, fost președinte a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și omul de afaceri Mihai Rotaru, notează agerpres.ro.
 
În același timp, instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile și pe numele a cinci foști membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.
 
Este vorba despre Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, precum și pe numele evaluatorului Sergiu Negurici.
 
Însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei arestați.
 
În același dosar, DNA a cerut Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputaților Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu, și Ioan Oltean, acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu, potrivit aceleiași surse.
 
Conform datelor furnizate de DNA, pe data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți membri ai Comisie pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuța Dumitrean președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.
 


Sursa foto: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii