Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:02 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine este judecătorul care decide azi libertatea lui Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate

ro

17 Mar, 2015 12:34 948 Marime text
Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, află azi dacă va fi arestat preventiv. El este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. DNA cere azi arestarea şefului ANI, pentru o perioadă de 30 de zile. Solicitarea a fost trimisă spre soluţionare judecătorului Valentin Horia Şelaru, de la Curtea Supremă a României.
 
Şelaru este fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov şi fost şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General al României. Judecătorul a semnat mandatul de arestare preventivă a lui Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei. El a fost arestat preventiv, in februarie, alături de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, de consilierul acesteia, Florentin Mihăilescu, de Dorin Cocoş şi de fiul acestuia, Alin Cocoş. 

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Valentin Horia Şelaru a deschis dosarul lui Cristian Cioacă, dar şi pe cel al lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa cercetaţi şi trimişi în judecată de procurorii Parchetului General al României după ce ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire.
 
Şelaru a deschis şi dosarul comisarului-şef Ionel Cazacu, fostul şef al Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, suspectat de dare de mită, în forma autoratului, respectiv a complicităţii la infracţiunea de dare de mită.

Şelaru a făcut parte din completul de judecată care a dispus achitarea definitivă a unor poliţişti de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa, acuzaţi de furt calificat.
 
Valentin Horia Şelaru a hotărât, în vara lui 2014, menţinerea în arest a Veronicăi Cîrstoiu (în prezent liberă), fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti. Femeia este judecată la Curtea de Apel Constanţa pentru luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale).

Mai departe, Şelaru a făcut parte şi din completul care a închis dosarul celor trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa (Dumitru Iulian Maxim, Andrei Bogdan Călugăru şi Florentin Grasu) acuzaţi de fapte de. Tot Şelaru a „tranşat“ şi procesul poliţiştilor de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă (Valentin Şoldan, Cristian Ionuţ Ene şi Cristian Penescu), trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii