Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce crede ministrul Culturii, Puiu Haşotti, despre protestul RADEF!

ro

03 Oct, 2012 18:29 923 Marime text
Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a declarat că reprezentanţii Sindicatului Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film au dreptul să protesteze, el având "obligaţia" de a lua cele mai bune decizii, spunând totodată că "România este o ţară liberă".
"În primul rând, domnul Meca (n.red. fostul director general al RADEF, Maxim Meca) a fost revocat. De ce nu protestează sindicaliştii de la RADEF că a fost schimbat fostul director, care are decizie definitivă, irevocabilă şi executorie de pus în funcţie? De ce nu protestează că actualul lor director, pe care nu l-am schimbat şi nu înţeleg de ce protestează, şi-a luat concediu medical şi o parte din acest concediu şi l-a petrecut în China? De ce nu protestează cei de la RADEF, cu care am avut o conversaţie acum o lună şi ceva şi le-am spus cu ce minciună grosolană umblă directorul pe care ei îl susţin? Ei ştiu bine cu ce minciună umblă. Eu nu vreau să o spun, să o spună ei", a mai spus Haşotti.
Ministrul Culturii a precizat că "trăim într-o ţară liberă", motiv pentru care sindicatele au libertatea să protesteze. "Eu am libertatea să acţionez pentru interesul instituţiei, al ministerului şi al societăţii româneşti. Eu dau socoteală primului ministru şi partidului. Cu sindicatele mă pot întâlni. M-am întâlnit deja şi le-am spus despre ce este vorba", a completat sursa citată.
Peste 100 de reprezentanţi ai Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România Film au protestat miercuri în faţa Ministerului Culturii, aceştia solicitând demisia ministrului Puiu Haşotti, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţii Sindicatului RADEF România Film.
"Vrem demisia ministrului Puiu Haşotti pentru faptul că a emis ordinul numărul 2483, din 19 septembrie, prin care a numit în Consiliul de Administraţie al RADEF un fost director general la Regiei, care încheia contracte în defavoarea acesteia, făcea licitaţii fără avizul Consiliului de Administraţie, fără avizul Comitetului de Resort. Acesta, Maxim Meca, a fost cercetat de Comisia Disciplinară. Până la urmă şi-a dat demisia şi nu ştim în baza căror criterii profesionale ministrul îl pune din nou pe acest domn. (...) Cultura a ajuns, din păcate, pe mâna cui nu trebuie. Ministrul Haşotti nu are ce căuta, din punctul nostru de vedere, la Cultură. El nu vrea decât desfiinţarea Regiei RADEF România Film sau transformarea acesteiaa în companie naţională şi vinderea la pachet, pentru că de acolo se pot scoate bani", au mai spus reprezentanţii Sindicatului.

Citiţi continuarea AICI.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii