Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iaht eşuat pe Dunăre Un german naviga spre Constanţa cu o hartă veche

ro

24 Sep, 2012 23:37 1336 Marime text

Un cetăţean german a eşuat pe Dunăre, la Gârla Mare. El folosea o hartă veche şi naviga cu iahtul spre Constanţa. S-a oprit într-un banc de nisip dar a fost repus pe linia de plutire de poliţiştii de frontieră.

O navă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, judeţul Mehedinţi, a readus pe linia de plutire un iaht sub pavilion german, care eşuase pe un banc de nisip, fiind  în pericol de a se scufunda în fluviul Dunărea.

Incidentul a fost semnalat ieri, la ora 08.30, prin apelul de urgenţă 112. Un bărbat aflat pe iahtul SAILABOLT II, la km fluvial 840 al Dunării, pe direcţia localităţii Gârla Mare, a anunţat că ambarcaţiunea pe care se află a eşuat într-un banc de nisip. Omul era speriat deoarece se putea răsturna dacă apele fluviului Dunărea ar fi scăzut.

Conducătorul iahtului german a declarat că naviga după o hartă mai veche şi nu a cunoscut traseul şenalului navigabil, fapt ce a condus la eşuarea ambarcaţiei într-un banc de nisip, în orice moment existând posibilitatea răsturnării acesteia.  
sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii