Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Ia porumbu', că te fur!" Iată cu ce se ocupă vânzătorii ambulanţi pe care Mazăre îi tolerează pe plajă în Mamaia (video)

ro

02 Jul, 2014 18:36 3547 Marime text
Jandarmii şi poliţiştii au surprins pe plaja din Mamaia două persoane care furau turiştii de pe cearşafuri. Un jandarm care se afla în timpul liber pe plaja din spatele hotelului Parc a observat, în această după-amiază, două persoane care ofereau spre vânzare porumb fiert. Prima persoană avea în mână o găleată, iar cea de-a doua, un minor cu o sacoşă voluminoasă într-o mână, privea cu mare atenţie la bunurile aflate pe cearceafurile turiştilor. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, subofiţerului i s-a părut suspect şi a observat cum adultul se întoarce uşor şi-i face un semn copilului. Cel din urmă a lasat sacoşa din mână, pe nisip, chipurile pentru a se odihni, iar când s-a ridicat a mai apucat o geantă aflată în imediata apropiere. Jandarmul l-a somat şi l-a reţinut pe minorul care a aruncat bagajele şi a încercat să fugă.
 
În acelaşi timp, o femeie aflată în apropiere a început să ţipe „prindeţi hoţii!” şi l-a văzut pe adultul care o agasa cu câteva minute în urmă, pentru a cumpăra porumb fiert. Ea şi-a recunoscut bunurile din şacoşa aruncată pe plajă. Jandarmul şi-a declinat identitatea şi a chemat echipajul  de ordine publică care se afla în zonă, deoarece cu puţin timp în urmă, o altă persoană a sunat la 112 şi a reclamat că i-a dispărut geanta în care avea cheile de la maşină, telefonul mobil, o sumă de bani şi alte obiecte de îmbrăcăminte. Cei doi au fost luaţi la întrebări, iar adultul a spus că nu-l cunoaşte pe minor, că nu are nici o legătură cu acesta şi că el doar vindea porumb. A fost verificat şi a reieşit că tocmai ce şi-a ispăşit o pedeapsă privată de libertate pentru furt.
 
Copilul a recunoscut că el a luat cele două bagaje şi că înaite, cu unchiul său, mai achiziţionaseră o geantă, pe care au ascuns-o. Celor doi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra bărbatului a fost găsită o sumă de bani şi mai multe bunuri pe care una dintre părţile păgubite le-a recunoscut. Cei doi au fost duşi la sediul Poliţiei Mamaia pentru continuarea cercetărilor şi le-au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de furt. 
Amintim că primarul Radu Mazăre a declarat, în urmă cu aproximativ două săptămâni că le va da voie etnicilor romi să efectueze comerţ ambulant pe plajă. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Mircea Băsescu a fost arestat preventiv în urma plângerii familiei lui Bercea Mondial. Jubilând, edilul de Constanţa a spus că le „mulţumeşte ţiganilor că au salvat România”, prin darea în vileag a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu. 
 




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii