Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hramul Mănăstirii Cocoş din Episcopia Tulcii

ro

23 Jun, 2013 21:32 2558 Marime text
În fiecare an, de praznicul Rusaliilor, mănăstirea tulceană Cocoş, lavra Dobrogei, îşi sărbătoreşte hramul. Sfânta Liturghie şi slujba Vecerniei, au fost oficiate, cu acest prilej, de Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.
În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, Preasfinţia Sa a spus: „Rusaliile este sărbătoarea luminii celei neînserate şi necreate, căci prin ea, întreaga făptură este recreată în Hristos, devenind făptură nouă şi este luminată de razele sfinţeniei şi ale harului dumnezeiesc.
Pogorârea Sfântului Duh este sărbătoarea bucuriei celei veşnice, prin care lumea s-a umplut de milă şi de adevăr şi prin care bucuria cea veşnică nu se va lua de la noi, pentru că, după cuvântul Mântuitorului, Duhul Sfânt va fi cu noi în veac”.
Credincioşii din toată ţara, prezenţi la sărbătoarea aşezământului monahal, s-au putut închina şi la moaştele Sfinţilor Martiri de la Niculiţel, pomeniţi în fiecare an la 4 iunie.
Credincioşii au primit la final, potrivit tradiţiei, ramuri sfinţite de tei.
Sursa: basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii