Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro Ambasadorul Turciei explică de ce s-au grăbit puciştii să atace şi care e motivul epurărilor masive din instituţiile de stat (video)

ro

21 Jul, 2016 10:28 2976 Marime text
Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Osman Koray Ertaş, a explicat intr-un interviu pentru HotNews.ro care e evenimentul care a grabit producerea puciului din 15 iulie si de ce exista o reactie anti-occidentala in Turcia. Diplomatul turc a spus ca relatia cu SUA e una de parteneriat strategic, iar aderarea la UE a ramas un obiectiv strategic, dar a atras atentia asupra starii de spirit din tara. In ce priveste criticile dure aduse presedintelui Erdogan pentru epurarile masive, Osman Koray Ertaş a spus ca organizatia FETO a clericului exilat Fethullah Gulen este "un pericol urias" pentru Turcia.

Diplomatul turc a vorbit si despre relatia cu Rusia si Iran, spunand ca "nu e cazul unei schimbari radicale de strategie", ci o incercare de a cultiva relatii amicale cu tarile vecine.

Reintroducerea pedepsei capitale, care a pus pe jar UE, "va avea repercusiuni uriase si va crea probleme in relatia noastra cu UE", a spus Osman Koray Ertaş.
 
Vezi INTERVIUL VIDEO complet si citeste mai jos transcriptul discutiei:
Articolul complet pe: www.hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii