Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HotNews O ordonanţă care permite majorarea indemnizaţiilor de şedinţă pentru membrii AGA şi a salariilor directorilor companiilor de stat a trecut de Parlament

ro

18 Nov, 2013 20:43 1705 Marime text
O ordonanta de urgenta care a trecut de Parlament si care mai are nevoie doar de semnatura presedintelui Traian Basescu permite majorarea salariilor directorilor generali din companiile de stat, inclusiv cele neperfomante, in timp ce reprezentantii in Adunarile Generale ale Actionarilor pot sa-si mareasca indemnizatiile de sedinta de la 47 de lei, cat iau in prezent, pana la 25% din cat primeste seful companiei, scrie Mediafax, care citeaza cotidianul gandul.

Acestia isi vor putea fixa, in noile conditii, indemnizatii de sedinta pana la 3.000-4.000 de euro.

Din 2010 si pana acum, membrii AGA au fost remunerati cu 47 de lei pe sedinta, 1% din indemnizatia directorilor generali ai companiilor fixata uniform la 4700 de lei cat castiga si un secretar de stat in Guvern. Exceptie faceau doar managerii profesionisti, care isi negociau salariul la numire, completanu-l prin bonusuri. Din 2013, limitarea pentru directori nu a mai fost prelungita. Prin acest act normativ sefii companiilor neperformanete pot castigat tot atat cat managerii privati, iar membrii AGA, 25% din aceste salarii care ajung si in unele cazuri depasesc 10.000 de euro lunar.
Sursa: HotNews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii