Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA - Ionuţ Barbu, Maricel Păcuraru şi Mircea Mirel Amariţei, urmăriţi penal pentru „acţiuni infracţionale” în cadrul procedurii de insolvenţă a Realitatea Media

ro

15 Oct, 2013 12:24 4401 Marime text
Sorin Ionut Barbu - partener de afaceri si asociat al lui Elan Schwartzenberg, Mircea Mirel Amaritei - avocat in cadrul Realitatea Media si Maricel Pacuraru - om de afaceri, asociat al lui Cozmin Gusa, sunt urmariti penal de procurorii DNA pentru "actiuni infractionale" in cadrul procedurii de insolventa a SC Realitatea Media. "Din probele administrate pana in prezent, s-a stabilit ca cei trei invinuiti, in cadrul procedurii insolventei SC Realitatea Media, au derulat actiuni infractionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectiva", informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Redăm, mai jos, comunicatul DNA:

În completarea comunicatului de presă nr. 897/VIII/3 din data de 14 octombrie 2013, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele completări:

În cauza penală mediatizată prin comunicatul de presă menţionat mai sus, procurorii efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane: AMARIȚEI MIREL MIRCEA, PĂCURARU MARICEL, BARBU SORIN IONUŢ.

Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale şi din cadrul Brigăzii Specializate de Intervenţii a Jandarmeriei Române.

Învinuiților li s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii