Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotelul Ibis a fost scos la vânzare

ro

11 Apr, 2013 14:27 3959 Marime text

Enache vrea să vândă două terenuri şi hotelul Ibis Constanţa. Proprietarul lantului Continental, Radu Enache, vrea să scoată la vânzare două terenuri în Timişoara şi Iaşi şi să vândă hotelul Ibis din Constanţa într-o tranzacţie de tip lease back, care presupune răscumpărarea unităţii în leasing de la o societate specializată în astfel de tranzacţii.
 

"Avand in vedere prelungirea crizei economice in Romania si scaderea veniturilor societatii, situatia financiara actuala a acesteia nemaipermitand plata serviciului datoriei conform graficelor convenite cu creditorii, consiliul de administratie propune restructurarea datoriilor printr-o disponibilizare de numerar care sa permita plata ratelor in avans", se arata intr-un anunt al companiei.

Astfel, urmeaza sa fie aprobata vanzarea a doua terenuri in Timisoara si Iasi, precum si drepturile litigioase pentru un teren in Cluj-Napoca.
"Terenul din Timisoara are 4.000 de metri patrati, iar cel din Iasi are 10.000 de metri patrati. Vreau sa vand aceste terenuri, dar sunt dispus si la orice fel de colaborari: sa construiesc pe ele hoteluri alaturi de alti investitori sau sa construiesc hotelul pentru un investitor care sa il cumpere, iar eu sa il operez", a declarat Enache.


De asemenea, Enache vrea sa vanda hotelul Ibis din Constanta printr-un contract de tip sale&lease back. In vara anului 2008, acelasi hotel a fost vandut si rascumparat printr-o operatiune similara. Hotelul Ibis din Constanta a fost deschis in 2005, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, incluzand si valoarea terenului. Hotelul are 154 de camere si este clasificat la trei stele.

Sursa AICI

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gica 11 Apr, 2013 17:51 Alina,Draga mea,nu landul hotelier Ibis da faliment,ci societatea din constanta,a domnului Enache,cea care are franciza Ibis....
  • Alina 11 Apr, 2013 15:15 Mi-e greu sa cred ca aceasta informatie este reala pentru ca au un lant foarte mare de hoteluri si e cam imposibil sa dea faliment. Dar orice se poate intampla.