Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea privind declararea stării de alertă în Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, publicată în Monitorul Oficial

ro

29 Jan, 2014 19:47 1104 Marime text
Hotărârea privind declararea STĂRII DE ALERTĂ în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004, starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă.

OUG nr. 21/2004 prevede că starea de alertă se declară şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă. Î

n localităţi, starea de alertă o declară primarul cu aprobarea prefectului.

Pentru un judeţ, decizia aparţine prefectului şi trebuie aprobată de ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale.

Zonele afectate de inundaţii, incendii sau zăpezi pot fi evacuate şi se pot acorda ajutoare de urgenţă. Pe timpul STĂRII DE ALERTĂ, se pot dispune orice măsuri care sunt necesare pentru înlăturarea stării de forţă majoră.

De asemenea, conform OUG nr. 21/2004, pe timpul STĂRII DE ALERTĂ se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României, republicată, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii