Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hillary Clinton câştigă detașat în Carolina de Sud!

ro

28 Feb, 2016 02:34 1933 Marime text
 
Victorie copleşitoare obținută de Hillary Clinton cu sprijinul alegătorilor afro-americani. Este prima ei victorie răsunătoare a acestei campanii din 2016 în Carolina de Sud. Senatorul Bernie Sanders din Vermont a primit astfel o lovitură grea, însă lupta lor continuă în următoarele 11 state, căci democraţii trebuie să voteze marţi.
 
După susţinerea Barack Obama în 2008, alegătorii afro-americani, care sunt o forță dominantă în Sud, au dovedit că o susţin din plin pe Hillary Clinton. Sanders a câștigat majoritatea voturilor alegătorilor albi, potrivit exit-poll-urilor de la ieșirea din secţiile de ieşire.
 
Hillary Clinton a făcut însă o campanie asiduă pentru a obține sprijinul alegătorii negri, nu în ultimul rând prin afişarea devotamentului ei faţă de preşedintele Barak Obama şi de dorința ei de a construi pe moştenirea sa. Ea s-a oprit vineri la un restaurant popular şi la un magazin cu produse de panificaţie în Charleston, după care a participat şi la un miting la un colegiu istoric negru la Orangeburg, alături de înlocuitori de culoare, inclusiv vedeta TV Star Jones şi reprezentantul statului, James E. Clyburn.
 
Pentru că primele sondaje efectuate la ieşirea de la urne o dat câştigătoare pe Hillary, cu mai mult de 35 de procente, The Associated Press a numit-o "primarul". Prezenţa la urne a fost modestă în comparaţie cu alte scrutine.
 
A fost o victorie politică şi psihologică semnificativă pentru Hillary Clinton.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii