Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zonele cu risc mare de inundaţii Hidrologii au emis COD GALBEN pentru mai multe râuri

ro

18 Apr, 2015 08:40 1296 Marime text
 
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Bucureşti a emis astăzi dimineaţa o atenţionare hidrologică pentru mai multe râuri din ţară. Pentru intervalul 18.04.2015 ora 06:00 – 18.04.2015 ora 16:00, s-a emis cod galben de inundaţii. Hidrologii au anunţat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, informează România TV.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele 9 ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş şi Someşul Mare (judeţele Maramureş, Satu-Mare şi Bistriţa-Năsăud).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Lăpuş, Iza şi Tur.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii