Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harta preţurilor apartamentelor în marile oraşe

ro

11 Apr, 2011 15:56 1751 Marime text

Pe o piaţa imobiliară în care aşteptările de scădere a preţurilor sunt omniprezente, chiar şi specialiştii vorbesc de o continuare a deprecierii valorii imobilelor. "Fiecare cartier are zonele sale bune şi altele considerate mai slabe din punct de vedere imobiliar. În condiţiile unei cereri relativ mici, proprietăţile cu o locaţie neatractivă sau care oferă un confort redus vor cunoşte noi scăderi uşoare de preţ de-a lungul lui 2011", a declarat pentru gândul Ruxandra Cleciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI).

Ea precizează că apartamentele de calitate vor beneficia de o stabilitate a preţurilor cerute de proprietari. "Nu cred însă că poate fi vorba de creşteri pe niciun segment al pieţei rezidenţiale anul acesta", în condiţiile în care piaţa este în continuare dominată de cumpărător, iar marjele de negociere ajung chiar şi la 25%, afirmă Cleciu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


O imagine a evoluţiei de ansamblu a pieţei rezidenţiale româneşti o oferă şi indicatorul de preţ realizat de portalul imobiliare.ro. Potrivit acestuia, preţul mediu al unui metru pătrat util de apartament din Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Ploieşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa era, la nivelul lunii martie, de 1.043 de euro. Trendul este unul descendent faţă de perioada similară a lui 2010, când valoarea acestui indice era cu aproape 14% mai mare.

"Preţurile au evoluat timid dar diferit în cele şapte oraşe pe care le analizăm, cel mai mare procent de scădere fiind înregistrat la Ploieşti", spune Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro

 Sursa: http://www.gandul.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii