Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gafă diplomatică Harta Franței, acoperită cu drapel german. Explicațiile MAE

ro

09 Mar, 2015 22:56 1648 Marime text
Ministerul de Externe a venit cu precizări, în această seară, după ce ministrul Bogdan Aurescu, i-a înmânat, astăzi, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă este imprimata harta Franței acoperită cu drapelul Germaniei.
 
„În contextul aniversării în anul în curs a 135 ani de relații diplomatice între România și Germania, Agerpres a inițiat editarea unei broșuri, conținând imagini și articole de arhivă realizate de agenția națională de presă despre relațiile bilaterale româno-germane. Dintr-o regretabilă eroare tehnică, exclusiv pe coperta broșurii, tipărită într-un singur exemplar pus la dispoziția MAE în această dimineață, a fost imprimat conturul hărților României și Franței, aceasta din urmă fiind acoperită de steagul Germaniei", se arată într-un comunicat al MAE.
 
Oficialii MAE menționează că Ministerul „s-a sesizat și a semnalat eroarea în cauza, această urmând a fi corectată în cel mai scurt timp de către agenția Agerpres în variantă tipărită".
 
„Cu ocazia prezenței celor doi oficiali la Sibiu, în cadrul celei de-a doua părți a vizitei ministrului german de externe, ministrul de externe român a transmis direct omologului german regretul profund pentru această situație. Ministrul de externe german i-a transmis omologului român că nu apreciază că situația în cauza este de natură să producă vreun efect sau să creeze vreo problemă în relațiile bilaterale, până la semnalarea acesteia de către omologul român ea nefiind remarcată. A mulțumit din nou părții române pentru atmosfera foarte bună a vizitei și pentru substanța discuțiilor", mai arată sursă citată.
 
Gafă diplomatică
 
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, astăzi, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă este imprimata harta Franței acoperită cu drapelul Germaniei.
 
La finalul intervenției sale din conferința comună de presă cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o broșură realizată cu ocazia aniversării a 135 de ani de relații diplomatice între România și Germania.

Pe copertă broșurii ar fi trebuit să fie hărțile celor două țări. Însă, alături de harta României se află harta Franței, acoperită cu drapelul Germaniei.
 
Presa franceză a scris deja despre eroarea de la MAE. Brândușa Predescu, purtător de cuvânt al MAE, a declarat pentru AFP că este vorba despre o „inițiativă a Agerpres, pe care ministrul a salutat-o".

„Ceea ce contează este conținutul, respectiv fotografiile din arhiva istorică a Agerpres", a adăugat Predescu, precizând că ministrul Aurescu a semnalat eroarea agenției de presă, care a promis că o va corecta.

„Este vorba de un exemplar unic, tipărit în această dimineață", a completat Brândușă Predescu.



Sursa: ziare.com
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii