Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:02 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harta benzinăriilor din România Vezi ce loc îi revine Constanţei

ro

26 Aug, 2013 10:07 1302 Marime text
Bucureştiul, Constanţa şi Prahova sunt judeţele care au atras cele mai multe investiţii în puncte de alimentare, fiind şi zone caracterizate printr-o putere de cumpărare mare, în timp ce zone precum Botoşani, Tulcea sau Bistriţa-Năsăud aproape nu există pe radarul marilor petrolişti.

Cea mai mare reţea de benzinării este controlată de Petrom şi este formată din 542 de staţii. Rom­pe­trol este al doilea mare jucă­tor din această piaţă, cu un total de 405 puncte de ali­men­ta­re. Ruşii de la Luk­oil deţin o reţea for­ma­tă din 301 staţii, iar MOL Ro­mâ­nia este prezent cu 138 de punc­te de alimentare.

Potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor trimise de cele patru companii, Bucureştiul a atras cele mai multe benzinării, aici fiind prezente 121 de staţii. Petrom are cea mai puternică prezenţă în capitală, cu 60 de puncte de alimentare, urmat de ruşii de la Lukoil, cu 30 de staţii, şi de grupul MOL, cu 21 de benzinării.

Constanţa, oraş legat de capitală prin Autostrada Soarelui, cu importante active economice aşa cum sunt portul sau Rafinăria Petromidia, este a doua zonă preferată de benzinari. Aici, Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL au 59 de benzinării. Podiumul celor mai atractive judeţe pentru marii petrolişti este com­pletat de Prahova.

La polul opus se află Bistriţa-Năsăud, cu 11 benzinării, Tulcea, cu 12 staţii, şi Botoşani, cu 13 puncte de alimentare.


Sursa: ZF.

Ti-a placut articolul?

Comentarii