Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haos la casele de schimb valutar din Australia după Brexit

ro

25 Jun, 2016 17:36 2044 Marime text
Potrivit The Sydney Morning Herald, în urma rezultatelor din Marea Britanie, australienii au dat năvală la casele valutare. Mai mult de atât banca Commonwealth Bank a suspendat unele operațiuni de schimb valutar după ce lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani în urma Brexitului.
 
Casele de schimb valutar din Sydney au fost luate cu asalt de către australieni după ce au auzit rezultatele referendumului din Marea Britanie.
 
Astfel, lira sterlină a coborât de la un curs de 1,5006 dolari joi seara la 1,3241 dolari șapte ore mai târziu când a devenit clar că tabăra „Leave” a câștigat, notează agerpres.ro. O astfel de situație a avut loc și în Noua Zeelandă.
 
Un purtător de cuvânt de la Travel Money a apreciat situația de la casele de schimb valutar din Australia ca fiind una haotică.
 
„Brexitul a avut cu siguranță un impact, dar a fost cumulat cu o creștere a cererii pentru valută, ca urmare a apropierii vacanțelor. Împreună, acești doi factori au făcut ca ziua de vineri să fie una foarte aglomerată”, a precizat purtătorul de cuvânt, conform aceleiași surse.
 
Vă reamintim, că în urma centralizării tuturor voturilor rezultatele au arătat astfel: 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii