Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorii mai au de aşteptat creşterea salariilor Hăncescu - „Nu vrem să dăm oamenilor iluzii“

ro

08 May, 2015 10:38 1516 Marime text
 
Cadrele didactice primeau la sfârşitul săptămânii trecute vestea că salariile ar urma să li se majoreze în luna septembrie, însă Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), le-a spulberat speranţele.

Şeful FSLI a infirmat spusele ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care anunţa, după o întâlnire cu sindicatele, că s-a decis majorarea salariilor cu 5% pentru cadrele didactice.

„Nu s-a hotărât nicio creştere salarială de 5% pentru cadrele didactice. Am discutat despre problemele legate de programele şcolare, legea educaţiei, decontarea navetei, costul standard, unde trebuie sa vedem daca ramane acelasi tinand cont ca avem stabilită salarizarea prin lege. Am discutat despre finantare pentru că avem mari probleme cu consiliile locale. Se muta banii de pe un trimestru in altul şi s-a conturat ideea să vină banii de salarizare prin Ministerul Educatiei în Inspectorate şi şcoli. Legea salarizarii nu am vrut să o discutăm, atât timp cât tema nu şi-a făcut-o Guvernul. Nu vrem să dăm oamenilor iluzii. Nu m-a interesat subiectul, atat timp cat Guvernul nu are o pozitie clara. Nu stiu ce a declarat domnul ministru. Despre legea salarizarii nu s-a vorbit nimic pentru ca s-au impotmolit şi este treabă prea delicată. Poate să se schimbe ceva spre finalul anului, dacă se va face un proiect de lege", a declarat pentru Romania TV Simion Hăncescu, preşedinte Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.


Sursa: România TV
Sursa foto: antena3.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii