Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halep, învinsă de Kerber. Begu, înlocuită de Niculescu

ro

17 Apr, 2016 15:13 1053 Marime text
 
Jucătoarea de tenis Simona Halep (6 WTA) a fost învinsă, astăzi, de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6. În urma acestei victorii, Germania a preluat conducerea cu 2-1 în întâlnirea cu România din barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, care se desfășoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
 
Jucătoarea germană a avut nevoie de o oră și șapte minute pentru a-și adjudeca victoria în fața Simonei Halep, care a început meciul cu un bandaj la glezna stângă după accidentarea de ieri.
 
Jucătorea germană a condus cu 3-1, 4-2 și 5-2, agățându-se de fiecare punct pe serviciul Simonei Halep. De partea cealaltă, jucătoarea română nu s-a regăsit în momentele importante, făcând în cele 36 de minute ale primului set 18 greșeli neforțate, potrivit agerpres.ro. De altfel, la scorul de 2-5, ea a părut resemnată, fără dorința de a încerca o revenire, cedându-și serviciul la 30. În setul secund, Kerber a reușit să se impună mult mai ușor, chiar dacă Halep a câștigat primul ghem pe serviciul ei. Numărul 3 mondial a făcut imediat re-break, apoi s-a instalat la conducere, distanțându-se la 4-2 și câștigând în final cu același scor ca primul set, 6-2, scrie agerpres.ro.
Aceasta a fost prima victorie a jucătoarei germane în fața Simonei Halep. Anterior, ele se mai întâlniseră de trei ori, toate meciurile fiind câștigate de jucătoarea română.
 
Conform tragerii la sorți de vineri, al doilea meci de simplu de astăzi al confruntării România - Germania, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, le va opune pe Monica Niculescu, numărul 35 mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).
 
Inițial trebuia să fie Irina Begu, însă Monica a înlocuit-o. Căpitanul nejucător al echipei României, Alina Tecșor, a luat această decizie imediat după ce Simona Halep a fost învinsă de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6, în primul meci al zilei de astăzi.
 
Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.
 
În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii