Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Hai cu bicicleta în Vamă!" - cea mai mare veloexpediție internațională

ro

27 Apr, 2016 13:56 1345 Marime text
 
În cadrul celei de-a treia ediții a turei cicloturistice "Hai cu bicicleta în Vamă!", 75 de bicicliști vor pedala împreună către mare, către Vama Veche, parcurgând în cele 4 zile peste 400 de km, cu 2.500 de metri diferență de nivel, din care aproximativ 250 de km prin Bulgaria, în Silistra urmând să se alăture și câțiva bicicliști bulgari. Anunţul şi prezentarea întregului eveniment au fost făcute într-un comunicat al Asociației "Adevărații Veloprieteni".
 

"Tura are ca scop promovarea cicloturismului și a imaginii României prin cel mai ecologic mod de deplasare. Parteneriatul cu Autoritatea Națională pentru Turism ne permite să ducem mai departe imaginea României pe bicicletă. La întoarcerea din Mangalia suntem susținuți de CFR Călători, care ne-a pus la dispoziție un vagon pentru a ne reîntoarce în condiții civilizate în București împreună cu cele 75 de biciclete", se arată în comunicat.

 
"Adevărații VeloPrieteni" vor lua startul în 29 aprilie, ora 16,00, din Parcul Izvor pe traseul București (Parcul Izvor) - Sărulești Gară - Valea Argovei, unde vor campa pentru prima noapte. A doua zi (30 aprilie) traseul va porni din Valea Argovei spre Călărași, Silistra spre Onogur (Bulgaria), o distanță aproximativ 124 de km, diferență de nivel de vreo 750 de metri.
 

"Vom traversa Dunărea cu bacul la Chiciu, lângă Călărași, către Silistra. Ziua de 1 Mai o vom sărbători pedalând în Bulgaria, de la Onogur spre Dobrich, apoi Balcic și Cap Kaliakra aproximativ 147 de km, cu diferență de nivel de vreo 1.100 de metri, urmând să campăm pe malul mării. În a patra zi (2 mai) vom reveni în România prin Vama Veche, urmând să ajungem după cca 54 km în Mangalia, pentru a lua trenul CFR spre București Nord", se arată în documentul menționat.

 
"Hai cu bicicleta în Vama Veche!" este o tură cicloturistică deja tradițională a "Adevăraților VeloPrieteni" către Vama Veche, desfășurată de 1 Mai. La edițiile din 2014 și 2015, cu aproximativ 50 de participanți, au fost parcurse distanțe de 300-400 km prin Dobrogea. Traseele au fost ferite de cele cu trafic intens, oferind astfel posibilitatea de a admira peisajele întâlnite.
 
Asociația "Adevărații Veloprieteni" este o organizație non-guvernamentală care promovează bicicleta ca mijloc de transport alternativ și modalitate de recreere, contribuind la protecția mediului, conservarea și promovarea patrimoniului natural, cultural, istoric și turistic ale României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii