Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi „Buzbuchi este jucătorul cu cea mai mare creştere de valoare“

ro

20 Oct, 2012 17:04 1228 Marime text

Gică Hagi îşi laudă jucătorii pentru victoria mare de pe terenul campioanei. „Regele" spune că abia la iarnă va analiza ofertele venite pentru jucătorii săi.
Hagi afirmă că portarul Alexandru Buzbuchi este jucătorul cu cea mai mare creştere de valoare din echipa sa de puşti.

Potrivit prosport.ro, vineri seară, la Cluj, Buzbuchi a fost titular în dauna mult mai experimentatului Andrei Vâtcă şi a fost omul meciului. A avut două intervenţii fantastice şi, datorită lui, tânăra echipă a Viitorului a plecat de pe terenul campioanei cu trei puncte uriaşe.

Gică Hagi a sacrificat trei ani şi multe milioane de euro pentru a face o echipă capabilă să se bată cu oricine. Victoria de la Cluj, 1-0 cu CFR, i-a arătat „Regelui" că e pe calea cea bună.

Gică Hagi a acceptat să oferte mai multe detalii despre echipa Viitorul Constanța celor de prosport.ro într-un scurt interviu:

Gică, se poate spune că puştii tăi şi-au luat licenţa pentru Liga I?
Ştii ce le-am spus eu în vestiar după meci? Că până acum arătaseră că sunt o generaţie talentată. La Cluj au dovedit însă că au învăţat să fie şi luptători, că ştiu să moară pe teren pentru o victorie mare.

Victoria aceasta te-a înflăcărat şi pe tine...
Normal! Este o victorie cu atât mai mare cu cât am avut pe teren cinci jucători sub 19 ani, iar Clujul a venit cu tot ce avea mai bun. Echipa de Liga Campionilor.

Unii spun că aţi avut şansă?
Ar fi nedrept să se spună că am bătut cu noroc. N-am închis jocul, nu ne-am apărat. Am jucat de la egal la egal chiar şi cu un jucător mai puţin pe teren. Şi CFR a avut câteva şanse de a marca, şi noi puteam majora scorul. Este o victorie mare şi este doar a băieţilor.

De unde a apărut acest portar, Buzbuchi?
De la Constanţa, a crescut odată cu Academia. M-am uitat pe calificativele care i s-au dat în ziar. Eu îi acordam cinci stele. Gândiţi-vă ce meci a putut să facă la debutul lui în Liga I. A scos tot, n-a făcut nici cea mai mică greşeală. Este un jucător perfect, un burete. Asimilează imediat şi pot să spun că este jucătorul cu cel mai mare progres din generaţia lui. Eu nu ţin minte vreun portar care să fi debutat în Liga I cu o astfel de evoluţie, la o vârstă atât de mică.

El este remarcatul tău pentru acest meci?


Toţi sunt remarcaţii mei. Le-aş fi dat cinci stele tuturor copiilor care au fost în teren. Iancu a marcat acum al patrulea lui meci în Liga I, Vaştag a jucat foarte bine, cu personalitate. Alibec creşte de la meci la meci. Şi-a revenit deja din punct de vedere fizic, iar calitatea e tot mai prezentă în teren. Să-i vedeţi pe aceşti copii peste un an, nu-i mai opreşte nimeni.

Se aude că există deja oferte pentru unii jucători, în special pentru Iancu.
Sunt mai multe cluburi care s-au interesat de el, dar nu ne grăbim. Mai vedem la iarnă, acum ne concentrăm pe etapele care mai sunt.

Cât e prima de victorie la Viitorul Constanţa?
N-au primă de meci, ci pentru un calup lunar. Iau prima dacă adună cinci puncte... Nu vă aşteptaţi la sume mari, noi nu suntem bogaţi. Prima lor constă în cota lor de piaţă. Pentru asta muncesc.

"Nu sunt supărat pe Dică, pentru roşul primit. După ce a ieşit el de pe teren, media de vârstă a echipei a coborât la 20 de ani"

Gică Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii