Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul va elimina obligativitatea plăţii CASS pentru persoanele fără venituri

ro

06 Jan, 2016 17:38 1833 Marime text
 
După scandalul declanşat de declaraţiile secretarului de stat de la Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, legate de „fantomele fiscale", Guvernul anunţă modificarea Codului Fiscal, potrivit România TV.
 
Purtătorul de cuvânt Dan Suciu a declarat, astăzi, că Executivul vrea să elimine obligativitatea plăţii CASS în cazul persoanelor fără venituri. Suciu a mai precizat că nu se ia în calcul demisia secretarului de stat de la Finanţe, Gabriel Biriş.
 
„Vorbim de un Cod Fiscal aprobat de Parlament, acum 6 luni. Nu sunt elemente noi, introduse de Guvernul Cioloş. (...) Vedeam interpretari legate de introducerea de noi taxe în 2016. Vorbim ca la Radio Erevan dacă vorbim de noi taxe în acest Cod Fiscal. Vorbim de CASS care a fost introdusă în 2000. (...) Prevederea respectivă e veche, de vreo 6 luni.
 
Dar exista, într-adevar, câteva probleme legate de aceste contributii. Guvernul ia in calcul mai multe modificări la Codul Fiscal la capitolul contribuţii sociale. Sunt mai multe lucruri de lămurit.
 
Una dintre ele ţine de cum soliciti contribuţii unei persoane care nu are venituri. Alta ţine cum soliciti contributiile de sănătate unei persoane care are venituri ocazionale, mult mai mici decât salariul minim.
 
În legătură cu persoanele fără venituri, există un caracter imperativ al articolului 180, un fel de obligativitate care rezultă din acest articol şi care este, într-adevăr, discutabil.  Vom face până la finalul lunii ianuarie -începutul lunii februarie  o analiză în legătură cu sustenalibilitatea acestui articol atat din punct de vedere fiscal cât şi constituţional”, a declarat Dan Suciu, la finalul sedintei de Guvern, conform România TV. 


Sursa: România TV
Sursa foto: antena3.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dragoi Valentin 06 Jan, 2016 20:01 Legea cass ptr persoanele fara venit(2) Domnilor din turnuri de sticla incetati manipularea ! Mai nou prin trambitasi de serviciu se acrediteaza idea ca persoanele fara venit ar fi asistate medical pe bani platitorilor de cass.Nimic mai fals decit acest lucru daca nu esti asigurat nu primesti nici un serviciu medical! (exceptie fac masurile de prim ajutor reglementate prin normative internationale).Cea ce manipuleaza si incearca sa ascunda dinsii sunt cei 450000 de intretinuti politic cu venitul minim garantat carora li se asigura un venit si o asigurare sociala pentru niste prestatii mai mult decit jalnice.Diferenta dintre neplatitori si asistati este urmatoarea :uni muncesc cu ziua sau pe contracte externe in constructii,agricultura,nave comerciale sau croaziera,asistenti sociali etc si trimit sume consistente in tara (care ajung prin diversele taxe si la buget) sau pur si simplu nu cer nimic de la stat iar ceilalti pagubesc bugetul de stat cu zeci de milioane de euro in schimbul votului acordat.