Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:18 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul va aloca mai mulți bani pentru „Prima Casă“

ro

10 Aug, 2016 16:39 1301 Marime text
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) are în vedere suplimentarea plafonului de garanții pentru programul "Prima Casă". De altfel, luna viitoare, Executivul va lua o decizie  cu privire la continuarea acestuia pe termen mediu și lung, a declarat astăzi ministrul de resort, Anca Dragu.
 

„Aceste sume (pentru programul ”Prima Casă” n.r.) nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetară. Sunt garanții care intră în plafonul de garanții. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem în vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem în vedere și o analiză care să dea direcțiile prin care acest program să se perpetueze pe o perioadă de timp mediu și lung“, a afirmat Anca Dragu.

 
Ministrul Finanțelor a explicat că viitorul programului "Prima Casă" va depinde de discuțiile cu băncile și cu clienții acestui program.
 

„Stăm la masă cu băncile, cu investitorii, cu clienții să vedem în ce măsură acest program a fost unul de succes, în ce măsură piața are nevoie de el să continue, cum trebuie să continue și să venim cu această propunere concretă pentru ca programul să fie unul cu predictibilitate, să fie unul pe termen mediu și lung“, a mai spus Anca Dragu, citată de Agerpres.

Ti-a placut articolul?

Comentarii