Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul se întruneşte astăzi după ce Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT

ro

05 Sep, 2018 07:46 1248 Marime text
Guvernul a anunţat oficial, marţi seară, că se întuneşte miercuri în şedinţă, unde ar urma să fie găsită o soluţie privind rectificarea bugetară, urmare a situaţiei din CSAT, unde preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa, afirmând că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare, scrie România TV.

Anunţul Guvernului privind şedinţa de miercuri a fost făcut la scurt timp de la plecarea de la Palatul Victoria a liderului PSD, Liviu Dragnea, care s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi cu mai mulţi miniştri, discuţiile vizând rectificarea bugetară.
 
Conform anunţului Guvernului, şedinţa Cabinetului Dăncilă ar urma să aibă loc de la ora 13.00.

Marţi seară, Liviu Dragnea a mers la Palatul Victoria după ce, anterior, au existat discuţii telefonice pe tema rectificării bugetare cu premierul Viorica Dăncilă şi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aflat în Polonia, declarau surse politice.

Conform acestora, Liviu Dragnea ar fi insistat pe ideea găsirii unei soluţii astfel încât să fie făcută rectificarea bugetară, iar o discuţie pe acest subiect ar urma să aibă loc miercuri, în şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat ulterior că întârzierea aprobării rectificării creează efecte negative în economie, putând apărea blocaje şi întârzieri în acordarea de salarii în sectorul bugetar, în derularea investiţiilor, în sănătate şi în acordarea de compensaţii pentru cei afectaţi de pesta porcină.

De asemenea, Teodorovici a spus că suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzută în lege şi a cerut desecretizarea stenogramei pentru a vedea care a fost punctul de vedere al fiecărei structuri membre.

Sursă: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii