Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul "repară" gafele ANAF

ro

05 Feb, 2015 13:53 2008 Marime text
Conform unui comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului, ANAF va emite și va comunica din oficiu decizii de anulare a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru cazurile în care a emis și comunicat decizii de impunere pentru persoanele fizice care, potrivit prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și evidențelor transmise de CNAS către ANAF, aveau calitatea de asigurat, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.
 
Mai exact, este vorba de înştiinţările de plată emise la începutul anului către minori, deciziile de impunere pentru alocaţii!
 
Reglementarea se va aplica indiferent dacă împotriva deciziei de impunere s-au exercitat ori nu căi de atac. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de lege privind anularea contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru anumite categorii de persoane.
 
Acest proiect de lege este complementar Ordonanței de modificare a Codului fiscal adoptată în ședința precedentă de Guvern, în sensul că Ordonanța va acționa pentru viitor, în timp ce proiectul de lege vine să remedieze inadvertențele apărute în trecut, ca urmare a aplicării OUG 125/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal.
 
Potrivit proiectului de lege, în cazul în care ANAF a emis, dar nu a comunicat decizia de impunere prin care a fost stabilit cuantumul CASS, organul fiscal nu va mai comunica decizia de impunere, iar în cazul în care nu a emis-o, nu va mai emite o astfel de decizie.
 
Persoanele fizice care beneficiau de calitatea de asigurat fără plata CASS și au efectuat plata acestei contribuții ca urmare a deciziilor de impunere emise și comunicate de ANAF, vor avea dreptul la restituirea sumelor achitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii