Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul reduce drastic un spirjin. Vezi cine sunt vizați

ro

16 Dec, 2013 18:43 1815 Marime text
Guvernul a decis ca producatorii de energie eoliana vor primi, din 1 ianuarie 2014, doar 0,5 certificate verzi pentru fiecare MWh de energie livrat consumatorilor, in timp ce unitatile fotovoltaice vor fi recompensate cu 3 certificate verzi, jumatate din nivelul actual, anunta Mediafax.

Unitatile eoliene vor primi, pana in 2017, doar 0,5 certificate verzi pentru fiecare MWh livrat in retea, iar dupa 2018 vor incasa 0,25 de certificate verzi, potrivit unei hotarari aprobate de Guvern.

In prezent, centralele eoliene primesc 2 certificate verzi pana in 2017, respectiv 1 certificate verde dupa 2018.

Pentru centralele fotovoltaice, numarul de certificate verzi va fi redus, din 1 ianuarie, de la 6 la 3 pe MWh de energie electrica.

In cazul microhidrocentraleolor noi cu putere instalata de el mult 10 MW, numarul certificatelor verzi va scadea de la 3 la 0,7 certificate verzi pe MWh de electricitate.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a constatat, in prima parte a anului, in urma unui studiu, ca producatorii de energie din surse regenerabile primesc prea multe certificate verzi pentru energie produsa, prin raportare la costul investitiilor in centrale de productie, si a recomandat Guvernului reducerea numarului certificatelor verzi acordate acestora.

Sursa: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii