Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Ponta, pe minus Efectul de bumerang al majorării accizei pe combustibil

ro

24 Sep, 2014 22:18 1722 Marime text
Transportatorii, susţinuţi cu facilităţi de marile reţele de benzinării, alimentează tot mai mult în afara ţării, ocolind preţurile româneşti umflate de taxe, scrie capital.ro.
 
Datele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) arată că încasările, după aplicarea supraacizei, au scăzut, în al doilea trimestru faţă de primul trimestru din 2014, cu 387 milioane de lei. Reducerea încasărilor are o singură explicaţie: consumul de carburanţi s-a diminuat, fapt confirmat şi de Institutul Naţional de Statistică, mai susţine sursa citată.
 
Marii transportatori au declarat că s-au reorientat către state în care preţurile sunt mai mici decât în România. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a estimat că aproximativ 70% din necesarul de carburanţi al companiilor poate fi cumpărat din alte ţări ale Uniunii Europene. Tendinţa este justificată, de vreme ce preţul benzinei şi al motorinei a ajuns pe primele locuri în UE, după ce, anul trecut, era la sfârşitul clasamentului. În plus, facilităţile fiscale de rambursare a TVA şi a unei părţi din accize funcţionează incomparabil mai uşor în alte state membre.

Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii