Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Ponta a creat un precedent Și medicii vor amnistie

ro

06 Sep, 2014 09:48 2750 Marime text
Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România a transmis ieri prin intermediul unui comunicat de presă că solicită amnistie fiscală similară cu cea aplicată altor categorii pentru cabinetele medicale și pentru centrele de permanență. "Curtea de Conturi a penalizat Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru o serie de activități, iar aceasta le recuperează de la medici, chiar dacă aceștia nu au avut nicio vină", explică reprezentanții Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România.

Reprezentanții medicilor mai solicită Parlamentului să ia în discuţie în regim de urgenţă OUG 2/ 2014, retrimisă în Parlament de Preşedinţie şi să respingă obiecţiile privitoare la Statutul medicului şi să o adopte în forma votată prima dată de parlamentari.

Printre doleanțe se mai numără: punerea în dezbatere publică a legii privind creșterea veniturilor medicului și Legea malpraxisului sau finanțarea cu 6% din PIB a sistemului de sănătate.
"Așa cum am afirmat în nenumărate rânduri, acest plafon constituie minimum pentru funcționarea sistemului de sănătate", susțin reprezentanții CMR cu privire la aporbarea unui PIB de 6% pentru sănătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii