Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul nu va adopta o ordonanţă de urgenţă în sensul transpunerii Directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie

ro

19 Dec, 2017 14:12 1330 Marime text
Guvernul nu va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale în sensul transpunerii Directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie, au declarat marţi pentru AGERPRES surse guvernamentale.
 
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie trebuie transpusă până în aprilie 2018, iar, dacă Parlamentul nu face acest lucru, Guvernul este îndreptăţit să emită o ordonanţă de urgenţă.
 

"Ce pot spune cu privire la transpunerea directivei, indiscutabil ea trebuie transpusă, avem termenul aprilie 2018. Eu sunt convins că Parlamentul o va transpune, dacă nu, (...) se justifică urgenţa adoptării unei OUG pentru transpunerea unei directive în măsura în care Parlamentul nu procedează în acest sens. Prin urmare, dacă legea, dintr-un motiv sau altul, într-o formă sau alta, nu va trece, nu va fi adoptată de Parlament şi nu va fi promulgată, publicată în Monitorul Oficial, încât să producă efecte juridice, Guvernul este îndreptăţit să emită o OUG pentru transpunerea Directivei", a afirmat Tudorel Toader, în Comisia Iordache, la dezbaterea modificărilor Codului de procedură penală privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie. 

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii