Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul anunţă finanţarea televiziunilor private din banii publici

ro

10 Jun, 2015 21:34 1059 Marime text
 
Guvernul anunţă, printr-un comunicat de presă, că producția și difuzarea de emisiuni de interes public cu specific de informare, educare şi cultural vor fi susținute printr-o schemă de ajutor de stat.

Membrii Guvernului au adoptat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență prin care televiziunile pot beneficia "de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia", se arată în comunicat.

Guvernul a decis că operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită. Schema de ajutor de stat se va elabora în conformitate cu legislația europeană în materie de ajutor de stat și va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum și procedura de acordare și monitorizare.

Un capitol al actului normativ adoptat miercuri include măsuri necesare pentru asigurarea tranziției de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră și implementarea serviciilor multimedia la nivel național.

Guvernul a prelungit, printr-o ordonanță, până la 31 decembrie 2016, termenul privind trecerea la sistemul digital în ceea ce privește emisia terestră a serviciilor publice și private de televiziune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii